Sollicitatietips Werkplein Tilburg

Een sollicitatiegesprek is bepalend of je wordt aangenomen bij het bedrijf. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid bent als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

  1. Doe research naar de organisatie. Zorg dat je aspecten van het  bedrijf al weet, zoals de kracht en visie. Stel tijdens het gesprek ook vragen over de organisatie en het soort werk. Zo laat je zien dat je geïnteresseerd bent.

  2. Neem diploma's, cv, certificaten van cursussen mee. Neem alles mee in een nette tas. Neem een schrijfblok mee met daarop vragen dieuje hebt over de functie en het bedrijf. Zo kan de werkgever zien dat je bent voorbereid.

  3. Lastige vragen: denk voordat u antwoord goed na. Bijna altijd wordt er gevraagd naar je sterke en zwakke punten. Noem ook punten op die je wilt leren. Soms stelt de persoon een onverwachtse vraag. Wees daarop voorbereid.

  4. Salaris. Als sollicitant hoor je er eigenlijk niet naar te vragen, maar als het gevraagd wordt in het eerste gesprek, denk dan na welk bedrag je benoemt. Vul bijvoorbeeld het Intermediair Salariskompas in om te kijken welk salaris past bij je beroep.

Zorg dat je representatief bent en er verzorgd en netjes uitziet als je een sollicitatiegesprek hebt.