Solliciteren op een vacature

Er zijn veel manieren waarop je een baan kunt vinden. Er zijn eindeloos veel vacaturesites, de meeste kranten hebben allemaal een eigen vacaturepagina en via social media, met name LinkedIn, tonen bedrijven direct de openstaande vacatures.

Maar ook je persoonlijke netwerk is belangrijk bij het vinden van een nieuwe baan. Niet alle vacatures worden namelijk op het internet gezet. Zo'n baan wordt vaak intern ingevuld, of wordt er via via iemand aangenomen. Je kunt aan zo'n baan komen door bijvoorbeeld een open sollicitatie te sturen. Als er op dat moment geen beschikbare vacature is, en later misschien wel, zal de kans groot zijn dat het bedrijf op dat moment alsnog naar je cv kijkt.

Reageren op een vacature gaat vaak door je curriculum vitae (cv) en een sollicitatiebrief te sturen naar het bedrijf of via een vacaturesites waarbij deze direct binnenkomt bij de juiste persoon/afdeling. Het maken van een cv en een sollicitatiebrief is niet voor iedereen even makkelijk. Lees hier onze tips om je brief zo goed mogelijk op te stellen:

Sollicitatiebrief schrijven
Sollicitatietips
Opstellen van een cv